בניגוד לעוגה שאנחנו אופות/אופים בבית, ואז יש סיכויים שווים לכך שתצליח או לא, עוגות חתונה לא רק צריכות להיראות פיצוץ, אלא גם להיות טעימות. ולהזכירכם – עוגת החתונה מסמלת את פתיחתם המתוקה של חיי הנישואין ולכן היא חייבת, אבל חייבת להיות מיוחדת במינה גם מבחינת הטעם.
ורק שתדעו שלפי המסורת – עוגה טעימה במיוחד רומזת על נישואין מוצלחים מלאי אהבה ורומנטיקה, כך שעוגה היא מרכיב הכרחי בכל חתונה. אנחנו ממליצים לכם להמשיך לקרוא כדי לדעת מה שלא העזתם לשאול על עוגות חתונה.
איך תיראה העוגה שלכם?
הדבר תלוי בגורמים רבים – למשל, האם תעדיפו עוגה גדולה ונמוכה, או עוגה שבה מספר קומות? האם תרצו עוגה המעוטרת בשושנים ורדרדות, או שאתם מהסוג הפחות-קיטשי, והצבע הוורוד לא נכלל בצבעי הקונספט של החתונה שלכם? האם אתם מעדיפים עוגת "וואוו" או עוגה יחסית פשוטה, עליה כתובים שמותיכם, למשל?
ובל נשכח שגודל העוגה הוא פונקציה של מספר המוזמנים ושל האווירה במיקום האירוע. למשל בגן אירועים באווירה כפרית, כמו 'גאיה' גן אירועים בשרון, תתאים עוגה בסגנון פסטורלי עם צבעי פסטל עדינים וטעמים קלאסים של וניל ושוקולד.
נכון, טעמה של העוגה אמור להתאים לטעמם של כל האורחים, כך שכמה שיותר מוזמנים יוכלו ליהנות ממנה. אבל, אם אתם והמוזמנים שלכם אוהבים חידושים – למה שלא תלכו על עוגת חתונה בטעמי פירות, כזאת שתהיה חידוש מרענן בנוף של עוגות החתונה ותוסיף לאפקט "הוואו".
כמה דברים בנוגע להזמנת העוגה:
אם ישנם בין המוזמנים שלכם אנשים בעלי אלרגיות שונות למזון (למשל, בוטנים) או כאלה הרגישים לגלוטן, לקטוז וכן הלאה, הקפידו לבדוק מה מכילה עוגת החתונה שלכם. ודבר נוסף ואחרון: אם ישנם בין המוזמנים שלכם כאלו המקפידים על כשרות בדרגת חומרה, בחרו בקונדיטוריה המסוגלת לספק אישור כשרות בהתאם לדרישה.
בכל מקרה – שיהיה במזל טוב ובתאבון.